Nieuws

Nieuwe vergaderlocatie: Historisch vergaderen in Nijmegen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Op zoek naar een historische vergaderlocatie in Gelderland? Zoek niet verder. Deze prachtige locatie is gelegen in Nijmegen, net na de Waalbrug. Vanaf deze locatie heeft u een prachtig uitzicht. In deze karakteristieke sfeer bieden wij mogelijkheden voor besloten gezelschappen voor een besloten diner, personeelsfeest, luxe vergadering, of een zakelijke borrel.

Historie van de Belvédère
“Belvédère!” zou de hertog van Parma gezegd hebben, toen hij uitkeek over Ooij en Betuwe: “Mooi uitzicht!”. Het is nog steeds de naam van het restaurant in de oude wachttoren. Na de Tachtigjarige Oorlog verloor het gebouw zijn functie. Maar de Nijmeegse raadsleden zagen het uitzicht ook wel zitten. Met geld van ‘het gewone volk’ bouwden ze hier een luxe sociëteit.

Steenhouwer Simon Bosboom en stadsmetselaar Peter van Blockhout kregen de opdracht de toren te verbouwen. Zij voegden onder andere het kleine torentje toe, dat toegang geeft tot het dakterras. Met het bijzondere ontwerp en de verheven locatie maakten de Nijmeegse raadsleden hun hoge positie duidelijk. Het was een flinke investering uit de stadsbegroting, alleen voor de vrijetijdsbesteding van het stadsbestuur. Zoiets is nu ondenkbaar.

Uit de stadsrekeningen blijkt dat de Belvédère in 1620 werd vernieuwd. Met de Vrede van Münster in 1648, die een einde maakte aan de Tachtigjarige Oorlog, verloor de toren zijn verdedigingsfunctie. De stadsbestuurders zagen in de wachttoren, die een prachtig uitzicht bood, een mooie locatie voor een eigen sociëteit. Met dit doel voor ogen werd de Belvédère in de jaren 1646-1649 door steenhouwer Simon Bosboom en stadsmetselaar Peter van Blockhout ingrijpend verbouwd tot een ‘speelhuis’. Het gebouw kreeg toen zijn huidige vorm in renaissancestijl.

In de daaropvolgende eeuwen onderging de toren nauwelijks veranderingen. In 1888 werd het gebouw, dat ernstig in verval was geraakt, door gemeentearchitect J.J. Weve grondig gerestaureerd. De toren overleefde de Tweede Wereldoorlog en heeft sindsdien een horecabestemming.

Dit arrangement is inclusief:

  • Ontvangst met koffie, thee en huisgemaakte petitfours
  • Gebruik van een geschikte vergaderzaal
  • Munt/citroenwater & celebrations tijdens vergadering.
  • Lunch inclusief koffie, thee, melk en jus d’orange
    of
  • Aangeklede borrel met 4 a 5 warme en koude seizoensgerechtjes geserveerd *

Klik hier voor meer informatie of een vrijblijvende offerte van deze Nieuwe vergaderlocatie: Historisch vergaderen in Nijmegen. Of bekijk hier het totaalaanbod van Bijzondere vergaderlocaties.

Met hartelijke groet,

Lynn Kraaijeveld
Zakelijk.nl

Redacteur

Comments are closed.